Skip to content

Over op digitalisering op school

De wereld gaat over op digitalisering, dit kun je zien aan het feit dat steeds meer fysieke winkels failliet gaan of overstappen op een webshop. Dit geldt ook voor scholen, steeds meer scholen gaan over op digitale leermiddelen en boeken verdwijnen.

Wat is het voordeel van digitalisering op school?

Een enkeling zal het beschouwen als nadeel, maar het grootste gedeelte vindt het erg fijn dat digitalisering steeds meer toeneemt. Dit heeft als impact op scholen dat dus de fysieke boeken steeds meer verdwijnen. Al het werk gaat steeds meer over op laptops op school. Dit houdt in dat alle boeken digitaal te openen zijn via de laptop of tablet. Zo heeft dit dan ook een hoop voordelen. Denk hierbij aan het niet meer hoeven sjouwen met een zware schooltas vol boeken, maar vooral het flexibel te werk kunnen gaan. Je hoeft nu alleen nog maar je laptop mee te nemen en je kunt overal te werk. Ook scheelt het een hoop nakijk werk voor leraren wat op ten duur dus ook weer geld bespaart.

Hoe vervangt een laptop dan een boek?

Het kan soms best lastig zijn om uit te zoeken hoe iets werkt, vooral voor de mensen die al wat onhandiger zijn met de computer, telefoon en of tablets. Sommige zullen zich dan ook afvragen hoe een laptop nou precies een boek kan vervangen. Dit gebeurt doormiddel van digitale leermiddelen. Dit zijn programma’s die je kunt openen via de laptop en dezelfde functies hebben als een boek. De opdrachten kun je dan ook digitaal inleveren waarna het programma dit vaak al nakijkt. Ook is het voordeel van digitalisering dat de lessen ook vanuit huis gegeven kunnen worden.

Het aanschaffen van digitale leermiddelen

Als je als hele school overgaat op digitale leermiddelen is dit natuurlijk niet zomaar iets. Er moet veel geregeld worden en dit wil je het liefst vlekkeloos laten lopen. Ook moet je bepalen of je als school zijnde laptops wilt uitlenen aan de leerlingen of dat ze deze zelf moeten aanschaffen. In beide gevallen is het belangrijk om te kijken naar de functie-eisen van de laptop. Dit is afhankelijk van het soort programma’s dat er gaat worden gebruikt op de school. Er zijn heel wat bedrijven die hier ondersteuning in bieden. Zo kunnen ze helpen bij het leveren van de laptops, maar ook helpen bij het verzorgen van de digitale leermiddelen. Smart2school heeft hier een goed aanbod in. Zij kunnen ook ondersteunen bij het verzekeren en repareren van de laptops.

Leave a Reply

Your email address will not be published.