Skip to content

Op zoek naar een baan? Check deze 3 platformen!

IT

De arbeidsmarkt is erg krap. Er zijn veel meer vacatures dan werkzoekende. Toch kan het lastig zijn om een baan te vinden die bij je past. Waar moet je beginnen? In dit artikel lees je over 3 platformen waar je vacatures kunt vinden.

Uitzendbureau Pro-gress

Op dit platform vind je verschillende leuke banen uit de sector: IT, techniek, energie, finance, telecom of klantenservice. Je kunt hier ook terecht voor een baan binnen de (semi-) overheid. Check hun website pro-gress.nl om de vacatures te checken.  Zie je geen leuke vacature? Dan kan je een open sollicitatie opsturen. Pro-gress houdt vervolgens in de gaten of er een interessante vacature binnenkomt, die past bij jouw profiel. Pro-gress heeft verschillende keurmerken, waarmee ze laten zien dat ze kwaliteit en goede zorg voor hun medewerkers belangrijk vinden.

Vacatures op LinkedIn

LinkedIn is een handig platform om banen te zoeken. Je kunt namelijk overal waar je wilt zoeken naar vacatures. Daarnaast kan je instellen dat je een notificatie ontvangt als er een vacature online komt die past bij de zoekterm die je gebruikt. Je kunt ook notificaties krijgen als er een vacature online komt die past bij jouw profiel. LinkedIn geeft ook de optie om eenvoudig te solliciteren. Soms hoef je alleen je cv op te sturen. Andere keren moet je eerst een aantal vragen beantwoorden, zoals hoeveel jaar je ervaring hebt in een bepaalde sector. Kies liever niet voor de optie ‘eenvoudig solliciteren’. Stuur liever een motivatiebrief naar het e-mailadres dat bij de vacature staat benoemd. Staat er geen e-mailadres bij de vacature? Zoek het e-mailadres dan op. Bij een vacature staat degene die de vacature heeft gepubliceerd. Check of op zijn of haar LinkedIn profiel een e-mailadres staat of google het e-mailadres. Kan je het e-mailadres nergens vinden? Stuur deze persoon dan een privé berichtje.

Vacatures via Indeed

Op Indeed vind je een erg groot aanbod qua vacatures. Hierdoor kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Gelukkig kan je wel filteren op Indeed. Je kunt bijvoorbeeld filteren op afstand, zoektermen en locatie. Via Indeed ontvang je net als bij LinkedIn notificaties als er een vacature online komt, die past bij je zoektermen. Dit wordt wel automatisch gedaan. Als je veel zoektermen gebruikt kan je dus veel notificaties ontvangen. Dit gaat via whatsapp, wat storend kan zijn. Door goed je instellingen aan te passen kan je dit oplossen.

Voordat je op zoek kunt gaan is het belangrijk om te weten wat je wilt. Zo kan je goed de grote keuzes qua vacatures filteren. Twijfel je nog wat je wilt? Ga dan eens in gesprek met een loopbaancoach.

Leave a Reply

Your email address will not be published.