Skip to content

Goede internet provider

Het kiezen van een internetprovider (ISP) gaat verder dan de servicekosten. Enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een ISP, hebben betrekking op hoe goed de service het doet met de laadsnelheid van pagina’s, videostreamingsnelheid en kwaliteit, evenals hoeveel tijd je online kunt doorbrengen.

Als dit de eerste keer is dat je over deze problemen moet nadenken, kan dit verwarrend zijn. Dus hier is een handleiding om de beste internet provider te vinden.

DSL

DSL, wat staat voor digitale abonneelijn, maakt gebruik van telefoonlijnen om gegevens te verzenden. Abonnees moeten een telefoondienst hebben om het te gebruiken, maar kunnen tegelijkertijd de telefoon en internet gebruiken. Het is relatief goedkoop en betrouwbaar, en snelheden kunnen goed zijn, hoewel meestal niet zo goed als kabel of glasvezel.

DSL is misschien niet de beste keuze als je hoge volumes downloadt en bestanden deelt, omdat de snelheden mogelijk te laag zijn om deze taken te ondersteunen. DSL werkt ook het beste wanneer het huis of bedrijf zich dicht bij de straatkast van het telefoonbedrijf bevindt.

Hoe groter de afstand tussen jouw huis en die apparatuur, hoe zwakker het signaal en hoe langzamer de service. Daarom zie je wellicht dezelfde ISP adverteren met zeer hoge snelheden in het ene gebied en veel langzamere elders. Het heeft allemaal te maken met de locatie.

Er zijn ook verschillende soorten DSL-technologieën beschikbaar – sommige nieuwere soorten zijn beter dan oudere. Neem contact op met jouw lokale provider om te zien wat er bij jou in de buurt beschikbaar is en hoe dicht jij bij een goed signaal bent.

Mobiele hotspot

Het gebruik van jouw mobiele netwerk voor al jouw internetbehoeften is mogelijk, maar niet ideaal, vooral als je in een gebied woont met weinig dekking. Net als bij wifi geldt: hoe zwakker de signaalsterkte, hoe langzamer de snelheid waarmee jouw mobiele hotspot kan functioneren – ongeacht de netwerkcongestie. Het gebruik van deze optie vereist ook een mobiel contract met hotspot-gegevens en een genereus of onbeperkt data-abonnement.

Het is om vele redenen een verleidelijke manier om te doen: er is geen setup. Activeer gewoon de “hotspot”-instelling op jouw telefoon om een ​​lokaal netwerk te creëren waarmee jouw laptop, tablet en andere apparaten verbinding kunnen maken met de persoonlijke hotspot. Het is mobiel. Facturering is eenvoudig – in plaats van zowel een ISP- als een mobiele telefoonrekening te betalen, betaal je alleen de laatste.

Maar de nadelen zijn aanzienlijk. Frequenter gebruik van mobiele telefoons en meer streaming betekent een snellere batterij-afvoer en een veel grotere kans op het raken van datalimieten of -beperkingen – op welk punt de snelheden bij de meeste abonnementen zullen afnemen. Als je hoofddoel is om te streamen, houd er dan rekening mee dat hotspots niet altijd verbinding maken met apparaten. Je kunt beter internet abonnementen vergelijken en zo zorgen voor een goede verbinding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.