Skip to content

Technische SEO tips

IT

Heb je een website voor je bedrijf, dan zul je er alles aan willen doen om deze te optimaliseren. Dat kun je op verschillende manieren doen. Eén van de manieren waarop je je site optimaliseert is door ervoor te zorgen dat je technische SEO op orde is. Dit element zorgt ervoor dat jouw website beter te begrijpen is door Google. Hoe pak je dat aan? Hieronder vind je een aantal technische SEO tips.

Zorg dat je website veilig is

Google hecht erg veel waarde aan de veiligheid van een website. Sites die goed beveiligd zijn zullen dan ook voorrang krijgen op sites die dit niet zijn. Het is dus van belang dat je zorgt voor een veilige website. Activeer in ieder geval een SSL-certificaat. Op die manier wordt de privacy van de gebruiker gewaarborgd, zodat persoonlijke gegevens veilig zijn.

Optimaliseer de laadsnelheid

Trage websites doen het niet goed bij Google. Er zijn gelukkig verschillende manieren waarmee je voor een snellere website kan zorgen. Zorg bijvoorbeeld voor een stabiele hosting. Ook is het goed om zuinig te zijn met het gebruik van plugins. Beperk bovendien het aantal overbodige codes op je site. En beschikt je website over veel bestanden en/of afbeeldingen? Zorg er dan voor dat deze gecomprimeerd worden, zodat ze minder zwaar zijn.

Creëer een responsive site

Je scoort ook punten bij Google als je ervoor zorgt dat je website responsive is. Dit houdt in dat je website mobielvriendelijk is. Kunnen bezoekers van je site nog steeds alles goed bekijken en beleven als ze de website op hun tablet of op hun mobiel openen? Mobielvriendelijkheid is erg belangrijk. Wil je zeker weten dat je dit soort zaken op de juiste manier oppakt? Dan is je SEO uitbesteden een goede optie. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op https://www.comaxx.nl/.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.