Skip to content

Bedrijfsdata analyseren

Het analyseren van je bedrijfsdata is een belangrijk onderdeel van je business. Doordat je gaat analyseren kun je te weten komen wat er goed gaat en waar je kunt verbeteren. Om deze data te kunnen analyseren moet je ze natuurlijk wel verkrijgen. Bij een groot bedrijf zijn er vaak verschillende software waardoor alle data door elkaar heen staat. Het is dan erg onoverzichtelijk en lastig te analyseren. 

 

Wat is analyseren precies?

Analyseren is dus een belangrijk aspect in het leven maar al helemaal binnen een bedrijf. Het doel van analyseren is om te kijken hoe iets gaat binnen een bedrijf. Zonder cijfers weet je namelijk ook niet of iets goed of juist niet goed gaat. Analyseren is dan ook het grondig onderzoeken en ontleden van iets. Dit kan in principe van alles zijn maar meestal analyseer je gegevens of problemen. Je krijgt dus alles overzichtelijk en kunt een conclusie trekken na het analyseren. Als je goed bent in het analyseren beschik je over een sterk analytisch vermogen. Dit is een erg goede competentie waar je veel mee kan en vaak al een voorsprong hebt bij sollicitaties. 

 

Alle data verkrijgen 

Nu je weet wat analyseren inhoudt kun je door naar de volgende stap. Je moet namelijk alle data binnen het bedrijf verkrijgen om zo deze te kunnen analyseren. Dit kan erg lastig zijn als een bedrijf een enorme database heeft wat in verschillende software wordt weergegeven. Tegenwoordig zijn hier zogeheten API-koppelingen voor gemaakt. Met deze koppelingen kun je alle data in één datawarehouses terugvinden. Het wordt dan meteen een stuk overzichtelijker en je kunt veel efficiënter te werk gaan. Op ten duur bespaar je hier dan ook veel tijd en geld mee. Er zijn verschillende bedrijven die deze koppelingen op maat kunnen ontwikkelen voor jou bedrijf. Kpisolutions is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf is gespecialiseerd in onder andere het ontwikkelen van API-koppelingen. Zij bieden verschillende pakketten aan voor diverse data binnen een bedrijf. Het is dus zeker de moeite waard om hier een kijkje op te nemen. Ook kun je hier terecht met al je vragen omtrent de API-koppelingen en het overzichtelijk maken van alle data binnen een bedrijf. 

 

De kosten van zo’n API-koppeling

Iedereen vraagt zich dan natuurlijk ook af wat zo’n koppeling tussen het datanetwerk kost. Deze kosten variëren enorm, hier is niet een vaste prijs voor bepaald. De kosten hiervan hangt af van jouw wensen en wat je precies nodig hebt. Wel kun je een schatting doen waarbij je tussen de 1000 en 5000 euro uitkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.