Skip to content

Welke eigenschappen heeft een ICT’er?

IT

ICT’ers zijn erg populair. Wil je graag een baan in de IT, dan zul je naast de benodigde opleidingen en skills, ook moeten beschikking over een aantal eigenschappen. Deze wegen tegenwoordig steeds zwaarder dan het hebben van de juiste diploma’s. Hieronder vind je een lijstje van eigenschappen waar een ICT’er over zou moeten beschikken.

Goed kunnen communiceren

Net als bij veel andere functies, is het in de ICT sector van belang dat je goed kunt communiceren. Je hebt al gauw te maken met een complexe IT infrastructuur, dus is het belangrijk dat je je bevindingen goed kunt communiceren met de ontvanger. Het is daarbij de bedoeling dat je je taalgebruik aanpast aan degene met wie je te maken hebt.

Analytisch vermogen

Aangezien je veel problemen voorgeschoteld krijgt, is het als ICT’er noodzakelijk om te beschikken over een analytisch vermogen. Het is belangrijk dat je te allen tijde het grotere plaatje voor ogen houdt en dat je hoofd- en bijzaak van elkaar kunt scheiden.

Leergierig zijn

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor ICT’ers, maar bij veel functies is het goed als je leergierig bent (en blijft). Je wilt jezelf kunnen blijven ontwikkelen. Zeker binnen de ICT-sector gaan de ontwikkelingen razendsnel, het is dus van belang dat je goed bij kunt blijven. Is er iets wat je nog niet weet? Probeer er dan achter te komen hoe het in elkaar steekt. Ook is het daarnaast goed om trainingen en opleidingen te blijven doen, zodat je altijd blijft leren.

Creativiteit

Ben jij creatief? Dat komt dan goed van pas als je werkzaam bent (of wordt) binnen de ICT-sector. Je dient hiervoor namelijk verbanden te moeten leggen en vanuit het niets een nieuw product te kunnen ontwikkelen.

 

Tip: heb je een eigen bedrijf en wil je je IT beheer graag uitbesteden? Neem dan eens een kijkje op deze website

Leave a Reply

Your email address will not be published.